Patiënt aan tafel

//Patiënt aan tafel
Patiënt aan tafel 2017-05-29T17:09:12+00:00

Nierpatiënt aan tafel?

Krijg je een nierpatiënt te eten? Dan heb je bij het koken een aantal extra aandachtspunten. Zout of een bouillonblokje zijn bijvoorbeeld uit den boze voor mensen met nierfalen. Net zoals chips, kaas of worst bij de borrel en ansjovis of olijven door de salade. Wat bijvoorbeeld wel kan is een handvol versgehakte Italiaanse kruiden door de pastasaus. Lekker en gezond. Heeft je tafelgenoot ook een vocht- en kaliumarm dieet? Dan zijn er nog meer restricties. Dus vergeet vooral niet vooraf te vragen waar je rekening mee moet houden.

Meer inspiratie vind je bij de recepten op deze website: zoutarm en lekker.

Anke Spijker, diëtist S. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein: “Familie, collega’s en vrienden die graag willen weten hoe eten zonder zout smaakt, kunnen natuurlijk ook eens proberen zoutarm te koken. Het is anders, maar lekker en nog gezond ook.”

Terug naar overzicht partners