Arjan

Arjan 2017-05-29T13:40:56+00:00

Het verhaal van Arjan

Ik heb nu al weer bijna drie maanden mijn donornier en ik vind het tijd worden om me zo langzamerhand op de arbeidsmarkt te gaan begeven. Voor het eerst! Zoals gezegd zal dat beginnen met omscholing. Mijn opleiding als timmerman is nu leuk voor de klusjes thuis, maar als beroep gaat dat niet samen met een transplantatienier.

Het lijkt me erg leuk om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan, maar daar heb ik een vrachtwagenrijbewijs en een chauffeursdiploma voor nodig. Op het internet heb ik flink wat informatie opgezocht over opleidingen in de buurt. Omdat ik een WAJONG-uitkering heb, wil het UWV wel aan de opleiding meebetalen (mits het aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals bijv. voldoende werk in de branche). Om mij te begeleiden heeft het UWV een reïntegratiebedrijf ingeschakeld, de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). Samen met de persoonlijk begeleider doorloop ik het hele traject van reïntegratie. Hoewel de vraag naar chauffeurs erg groot is is het niet gemakkelijk om aan de slag te komen met de beperkingen die je als nierpatient nu eenmaal hebt (en houdt). Niet meer dan 15 kg tillen, een regelmatig dagritme, ruimte voor bezoek aan polikliniek en artsen, allemaal lastige dingen voor een werkgever. Een baan in de pakketdienst van b.v. TNT zou goede mogelijkheden bieden. Koeriersdiensten zijn al weer minder geschikt vanwege de toch ook zware pakketten. Bovendien is het voor mij lastig te solliciteren, omdat ik nog niet over de juiste papieren beschik. We blijven zoeken!

Met alle controles in het ziekenhuis gaat het ook goed. De artsen zijn zeer tevreden over me. Ik blijf alleen last houden van een te hoge bloeddruk, een lastig bijverschijnsel na transplantatie. Sinds kort heb ik een tabletje erbij en nu maar hopen dat het werkt. De controles vinden nu om de twee weken plaats.

Tot de volgende keer.

Groetjes Arjan

Het verhaal van Arjan