Gehakt spinazie ovenschotel

///Gehakt spinazie ovenschotel

Gehakt spinazie ovenschotel

4 personen – 15 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
250 gram rundergehakt
4 aardappelen
350 gram spinazie
1 rode paprika
100 gram maïs
125 gram mozzarella
2 eetlepels olijfolie

ovenschaal
pureestamper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en kook deze beetgaar.
  • Was de spinazie, snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Doe een eetlepel olijfolie in een pan en verhit deze.
  • Fruit de knoflook en de ui erin.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg ook de maïs, paprika en spinazie toe en bak deze kort mee.
  • Giet de aardappelen af en pureer tot een gladde aardappelpuree.
  • Vet de ovenschaal in en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze over het gehaktmengsel heen.
  • Strijk als laatste de puree over de plakjes mozzarella.
  • Verhit het geheel 20 minuten op 200 °C. in de oven.

Samenstelling per portie

Bevat per portie: 30 gram eiwit, 240 mg. natrium, 1200 mg. kalium, 350 mg. fosfaat

2016-12-21T14:55:01+00:00Recepten, Vlees of gevogelte|