Groentecrumble

///Groentecrumble

Groentecrumble

4 personen – 15 minuten voorbereiding en 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette (500 gram)
  • 1 aubergine
  • ½ prei
  • 1 bakje cherry tomaten (250 gram)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje walnoten
  • 5 eetlepels havermout
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Vet de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie
  • Snijd de uien en de prei in halve ringen en snijd de aubergine en de courgettes in dunne schijfjes
  • Leg de aubergine en de courgette in de ovenschaal en bedek hiermee de hele bodem
  • Strooi de hele cherry tomaatjes, de ui en de prei over de groentebodem

 

  • Maak de dressing door de kruiden en de olijfolie te mengen in een kommetje
  • Voeg wat peper naar smaak toe
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg ook deze toe aan de dressing
  • Schenk de dressing over de groente

 

  • Hak de walnoten fijn en meng ze met de havermout
  • Voeg ook hier peper toe naar smaak
  • Strooi het notenmengsel over de groente
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven

Tip: Bedek de groente met schijfjes mozzarella

Samenstelling per portie

Bevat per portie: 9,5 gram eiwit, 6,5 mg. natrium, 880 mg. kalium, 235 mg. fosfaat

Groentecrumble

2017-03-20T11:23:29+00:00Recepten, Vegetarisch|