Herfst menu

Herfst menu

Het menu bestaat uit:

Bietencarpaccio (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen

Zalmquiche (Hoofdgerecht) –  30 minuten bereidingstijd, 4 personen

Appelbrie salade (bijgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen

Stoofpeertjes met hangop (nagerecht)  – 3 – 4 uur bereidingstijd hangop, 1 uur bereidingstijd stoofperen, 4 personen

Bietencarpaccio (voorgerecht)

10 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gram voorgekookte bieten
  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram rucola sla
  • 20 gram volkoren spaghetti
  • 40 gram mozzarella
  • Een klein beetje natriumarme kaas naar wens

Bereidingswijze

  • Snijd de bieten in dunne schijfjes.
  • Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water.
  • Bak de pijnboompitten kort aan, tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg de bietenschijfjes verdeeld over de bordjes.
  • Doe in het midden een beetje rucola sla.
  • Giet de spaghetti af en leg een aantal spaghetti slierten op de sla.
  • Strooi de pijnboompitten, de mozzarella en eventueel de nartiumarme kaas over de carpaccio.

Voedingswaarde per persoon

Per portie: 4 gram eiwit, 45 mg natrium, 130 mg kalium, 80 mg fosfaat

bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Zalmquiche (hoofdgerecht)

30 minuten bereidingstijd – 4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 zalmfilets
  • 200 gram prei
  • 2 tomaten
  • 100 gram paprika
  • 5 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 10 gram roomboter ongezouten
  • Quiche ovenschaal of kleine pannetjes (zie foto)

Bereidingswijze

  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Vet de pannetjes of de quiche ovenschaal in.
  • Bekleed de pannetjes of de quiche ovenschaal met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Snijd de prei, de tomaten en de paprika in kleine stukjes.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche.
  • Verdeel de groentemengsels over de pannetjes of de quiche ovenschaal.
  • Schenk de eieren en de crème fraîche hier overheen.
  • Bak de quiche in het midden van de oven 20 minuten gaar.

Voedingswaarde per persoon

Per portie: 25 gram eiwit, 460 mg natrium, 630 mg kalium, 345 mg fosfaat

Zalmquiche

Zalmquiche

Appelbrie salade (bijgerecht)

10 minuten – 4 personen

Ingrëdienten

  • 50 gram rucola sla
  • 1 appel
  • 25 gram rozijnen
  • 125 gram brie
  • 40 gram walnoten
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

  • Doe de rucola sla in een schaal.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snijd ook de brie in kleine blokjes.
  • Strooi de brie, appel, rozijnen en walnoten over de rucola sla.
  • Schenk de twee eetlepels honing over de salade.

Voedingswaarde per persoon

Per portie: 6 gram eiwit, 120 mg natrium, 235 mg kalium, 115 mg fosfaat

Appelbrie salade

Appelbrie salade

Stoofpeertjes met hangop

Bereidingstijd hangop 3 – 4 uur, bereidingstijd stoofperen 1 uur – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter volle yochurt
  • 4 stoofperen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 20 gram suiker
  • 300 ml bessensap

Bereidingswijze

  • Leg een schone theedoek in een zeef en hang deze in een diepe kom of pan.
  • Schenk de yochurt in de theedoek en zet deze 3 tot 4 uur in de koelkast.
  • Schil de peren maar laat het steeltje zitten.
  • Doe de bessensap, de suiker, het kaneelstokje, het laurierblaadje en de kruidnagels in een pan.
  • Leg hier de geschilde stoofperen in.
  • Laat de peren op een laag vuur 45 minuten koken zonder de deksel.
  • De peren kunnen koud, warm of lauw geserveerd worden.
  • Schep de hangop van de theedoek en verdeel over de schaaltjes.
  • Strooi er naar wens wat vanillesuiker en/of kaneel overheen.
  • Leg de peer op of naast de hangop.
  • Schenk naar wens de sap van de stoofperen over de peren.

Voedingswaarde per persoon

Per portie: 10 gram eiwit, 105 mg natrium, 645 mg kalium, 300 mg fosfaat

Stoofpeertjes met hangop

Stoofpeertjes met hangop

2016-12-19T16:21:35+00:00Recepten, Seizoensgerechten|