Paasmenu

Paasmenu

Het paas menu bestaat uit:

Gebakken kipcocktail (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd – 4 personen

Gevulde boerenomelet (Hoofdgerecht) –  10 minuten bereidingstijd  – 2 personen

Bastogne aardbeien toetje (nagerecht)  – 5 minuten – 4 personen

Gebakken kipcocktail (voorgerecht)

10 minuten – 4 personen

Ingrediënten voor 4 glaasjes

  • 2 kipfilets
  • 2 schijven ananas (uit blik of vers)
  • 1 mango
  • 8 eetlepels yoghurt
  • 100 gram sla
  • Kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan
  • Bak de kipfilet gaar
  • Snijd de mango en de ananas in kleine blokjes
  • Leg op de bodem van de 4 glaasjes een handje sla
  • Leg bovenop de sla het fruit en als laatst de gebakken kip
  • Schenk de yoghurt over de cocktail als dressing
  • Voeg naar smaak een hoeveelheid kerriepoeder toe
  • De cocktail kan lauw en koud geserveerd worden

Voedingswaarde

Voedingswaarde per glaasje: 17 gram eiwit, 50 mg natrium, 500 mg kalium, 190 mg fosfaat

Gevulde boerenomelet (hoofdgerecht)

10 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 20 gram prei
  • 20 gram champignons
  • 20 gram kip/ham reepjes
  • 10 gram wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Bieslook
  • Rasp

Bereidingswijze

  • Sla de eieren kapot in een kom en roer goed door
  • Rasp de wortel
  • Snijd de overige groente en de kip/ham reepjes in kleine stukjes/blokjes
  • Voeg de groente toe aan het ei mengsel
  • Roer alles goed door
  • Voeg naar smaak peper en bieslook toe
  • Verwarm de olie in een pan
  • Bak de omelet aan tot de bodem mooi bruin is
  • Draai de omelet en laat ook de bovenkant even goed gaar worden
    Tip: Lekker bij een sneetje geroosterd brood

Voedingswaarde per glaasje

Voedingswaarde per portie (=1/2 omelet):

17 gram eiwit, 385 mg natrium, 450 mg kalium, 100 mg fosfaat

Bastogne aardbeien toetje (nagerecht)

5 minuten – 4 personen

Ingrediënten voor 4 glaasjes

  • 20 aardbeien (200 gram)
  • 8 eetlepels magere kwark
  • 8 bastogne koeken

Bereidingswijze

  • Verkruimel de bastogne koeken
  • Leg een bodem in de glaasjes met de koekkruimels
  • Schep 2 eetlepels magere kwark bovenop de kruimels
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes
  • Leg 1 aardbei op de kwark
  • Leg opnieuw een bodem met koekkruimels
  • Schep hier weer 2 eetlepels kwark overheen
  • Verdeel de overige aardbeien over de vier glaasjes

 Voedingswaarde per glaasje

8 gram eiwit, 100 mg natrium, 305 mg kalium, 115 mg fosfaat

2017-05-22T21:52:17+00:00Feestgerechten|