Risotto met zalm

/, Vegetarisch, Vis/Risotto met zalm

Risotto met zalm

4 personen – 30-45 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
400 gram sperziebonen
300 gram risottorijst
1,5 liter natriumarme visbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje)
of 1,5 liter water
250 gram zalmfilet
1 eetlepel olijfolie
peper (optioneel)
basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en het teentje knoflook.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
  • Doe de risottorijst erbij en bak deze ca. 5 minuten mee op laag vuur, todat het glanst.
  • Kook de sperziebonen in ruim water beetgaar.
  • Voeg een scheut bouillon/water toe en roer goed door, totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
  • Voeg dan weer een scheut bouillon/water toe en wacht weer, totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
  • Ga zo door, totdat de rijst gaar is (ongeveer als er 1 liter bouillon/water gebruikt is)
  • Snij de zalmfilets in blokjes.
  • Schep als de rijst gaar is de blokjes zalm en sperziebonen door de rijst.
  • Voeg naar wens nog wat peper of basilicum toe.
  • Serveer de risotto in diepe borden.

Samenstelling per portie

Bevat per portie: 20 gram eiwit, 90 mg. natrium, 695 mg. kalium, 275 mg. fosfaat

2017-01-25T10:56:05+00:00Recepten, Vegetarisch, Vis|