Tonijnlasagne

///Tonijnlasagne

Tonijnlasagne

4 personen – 40-45 minuten

Ingrediënten

1 blik tonijn in water
1 courgette (225 gram)
1 prei
1 winterwortel (150 gram)
1 ui
1 teentje knoflook
4-5 tomaten (250 gram)
125 ml crème fraîche (1 bakje)
eventueel natriumarme kaas (geraspt)
2 eetlepels olijfolie
peper
Italiaanse kruiden

ovenschaal
staafmixer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de prei en de winterpeen in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en het teenje knoflook.
  • Rasp de courgette.
  • Ontvel de tomaten (Zet een pannetje kokend water op, leg de tomaten daar voorzichtig in. Haal de tomaten uit het water en koel deze af met koud water. Je kan nu het velletje er gemakkelijk afhalen.)
  • Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de overige groente hier aan toe.
  • Pureer de tomaten en voeg deze toe aan de groente.
  • Voeg ook de crème fraîche en het blikje tonijn (inclusief het vocht) toe.
  • Naar smaak kunnen Italiaanse kruiden en peper worden toegevoegd.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Schep een dun laagje saus in de ovenschaal.
  • Leg hier bovenop een laagje geraspe courgette.
  • Hierop weer een laagje saus, etc.
  • Eindig met een laagje courgette.
  • Naar wens kan er een laagje geraspe kaas overheen gestrooid worden.
  • Plaats de overschaal voor 20 minuten op 200 °C in de oven.
  • Daarna is het gerecht klaar om geserveerd te worden.

Samenstelling per portie

Bevat per portie: 15 gram eiwit, 155 mg. natrium, 725 mg. kalium, 220 mg. fosfaat

2016-09-21T10:05:35+00:00Recepten, Vis|