Voeding en nierfalen

Als nierpatiënt is het belangrijk dat je op je eetpatroon let. Allereerst mag je niet te veel zout en kalium binnenkrijgen omdat je lichaam deze stoffen maar moeilijk kan uitscheiden. Ook is het belangrijk te letten op eiwitten, omdat de dialyseoplossing eiwit aan je lichaam kan onttrekken. Verder is vocht een aandachtspunt. De diëtist kan je meer vertellen over het beste dieet en hoe je dat goed kunt inpassen in je leven. Op deze site geeft diëtist Rowie Geurts je meer informatie. Zij verzamelen recepten en geven tips. Ook vind je hier een lijst antwoord op veelgestelde vragen over nierproblemen.

Recepten

Zoutloos eten, fosfaatbeperkt, eiwitrijk, zo min mogelijk kalium, hoe doe je dat? En is dat nog wel lekker? Met haar recepten help de diëtist je op weg bij het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd.

Bekijk de recepten

Voedingstips

Als nierpatiënt is het belangrijk dat je op je eetpatroon let. Allereerst mag je niet te veel zout en kalium binnenkrijgen omdat je lichaam deze stoffen maar moeilijk kan uitscheiden. Ook is het belangrijk te letten op eiwitten, omdat de dialyseoplossing eiwit aan je lichaam kan onttrekken. Verder is vocht een aandachtspunt. Bekijk hier onze voedingstips.

Bekijk de voedingstips