Recepten

//Recepten
Recepten2017-06-01T12:57:53+00:00

Recepten

Zoutloos eten, fosfaatbeperkt, eiwitrijk, zo min mogelijk kalium, hoe doe je dat? En is dat nog wel lekker? Met haar recepten help de diëtist je op weg bij het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd. Met ingrediënten die aansluiten op jouw dieet, bereid je maaltijden die niet alleen voldoen aan de dieeteisen, maar die ook nog eens heerlijk smaken. Ook voor je tafelgenoten, die zich wellicht niet aan jouw dieet hoeven te houden, maar graag met je meedoen. Hier vind je inspirerende tips voor heerlijke maaltijden, die eenvoudig te maken zijn.

Bekijk alle recepten onderstaand of kies direct een categorie.

Feestgerechten
Maaltijdsalades
Nagerechten
Seizoensgerechten
Vegetarisch
Vis
Vlees of gevogelte
Voorgerecht

Paasmenu

Categories: Feestgerechten|

Het paas menu bestaat uit: Gebakken kipcocktail (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd - 4 personen Gevulde boerenomelet (Hoofdgerecht) –  10 minuten bereidingstijd  - 2 personen Bastogne aardbeien toetje (nagerecht)  – 5 minuten - 4 personen Gebakken kipcocktail [...]

Wintermenu

Categories: Recepten, Seizoensgerechten|Tags: |

Het menu bestaat uit: Pittig paprika soepje (voorgerecht) – 20 minuten bereidingstijd - 1 liter soep Pittige stamppot van bloemkool (tussengerecht) - 15 - 20 minuten bereidingstijd - 6 personen Garnalenpasta (Hoofdgerecht) –  20 - 30 minuten bereidingstijd  - [...]

Herfst menu

Categories: Recepten, Seizoensgerechten|Tags: |

Het menu bestaat uit: Bietencarpaccio (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen Zalmquiche (Hoofdgerecht) –  30 minuten bereidingstijd, 4 personen Appelbrie salade (bijgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen Stoofpeertjes met hangop (nagerecht)  – 3 [...]

Paasmenu

Categories: Feestgerechten, Recepten|Tags: , |

Wrap duo (voorgerecht) – 20 minuten bereiden, 2 personen Heldere broccoli soep (tussen gerecht) - 20 minuten bereiden, 6 personen Geitenkaastaart met bieten – 45 minuten bereiden, 6 personen Appel peren toetje  – 10 minuten [...]

Flespompoen soep

Categories: Recepten, Voorgerecht|Tags: |

6 personen - 30 minuten Ingrediënten 2 flespompoenen 2 sjalotjes scheut olijfolie 1 l. natriumarme bouillon 250 ml. kookroom (optioneel) peterselie Bereidingswijze Schil de pompoenen en snijd deze in blokjes. Fruit de twee sjalotjes in [...]

Worteltjestaart

Categories: Nagerechten, Recepten|Tags: |

15 minuten, 60 minuten oventijd, afmaken 25 minuten Ingrediënten Beslag: 5 eieren 300 gram donkerbruine basterdsuiker 300 gram geraspte wortelen 350 ml. maïs- of zonnebloemolie 300 gram zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel koek/speculaaskruiden Vulling: kruidnotenpasta 75 [...]

NLMP/MG1/16-002 – Date of creation/review: Mar2016

Terug naar voedingsoverzicht