Recepten
Zoutloos eten, fosfaatbeperkt, eiwitrijk, zo min mogelijk kalium, hoe doe je dat? En is dat nog wel lekker? Met haar recepten help de diëtist je op weg bij het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd. Met ingrediënten die aansluiten op jouw dieet, bereid je maaltijden die niet alleen voldoen aan de dieeteisen, maar die ook nog eens heerlijk smaken. Ook voor je tafelgenoten, die zich wellicht niet aan jouw dieet hoeven te houden, maar graag met je meedoen. Hier vind je inspirerende tips voor heerlijke maaltijden, die eenvoudig te maken zijn.
Bekijk alle recepten onderstaand of kies direct een categorie.
Kerstmenu 2017
Kerstmenu 2017 Voorgerecht - Pastinaak aardappelsoep Benodigdheden voor 4 personen: 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 zoete aardappelen 2 pastinaken 1 eetlepel crème fraîche 1000 [...]
Paasmenu
Het paas menu bestaat uit: Gebakken kipcocktail (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd - 4 personen Gevulde boerenomelet (Hoofdgerecht) – 10 minuten bereidingstijd - 2 personen Bastogne aardbeien toetje (nagerecht) – 5 minuten - 4 personen Gebakken kipcocktail [...]
Groentecrumble
4 personen – 15 minuten voorbereiding en 30 minuten oventijd Ingrediënten 2 rode uien 1 teen knoflook 1 courgette (500 gram) 1 aubergine ½ prei 1 bakje cherry tomaten (250 gram) 1 theelepel Italiaanse kruiden [...]
Wintermenu
Het menu bestaat uit: Pittig paprika soepje (voorgerecht) – 20 minuten bereidingstijd - 1 liter soep Pittige stamppot van bloemkool (tussengerecht) - 15 - 20 minuten bereidingstijd - 6 personen Garnalenpasta (Hoofdgerecht) – 20 - 30 minuten bereidingstijd - [...]
Risotto met zalm
4 personen – 30-45 minuten Ingrediënten 1 ui 1 teentje knoflook 400 gram sperziebonen 300 gram risottorijst 1,5 liter natriumarme visbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje) of 1,5 liter water 250 gram zalmfilet 1 eetlepel olijfolie [...]
Kerstmenu 2016
Het menu bestaat uit: 2 soorten gevulde champignons (voorgerecht) – 30 minuten bereidingstijd - 4 personen Hertenbiefstuk met rodekool en knolselderijpuree (Hoofdgerecht) – Bereidingstijden: 20 minuten hertenbiefstuk met champignonsaus, 30 minuten rodekool en 10-15 minuten [...]
Herfst menu
Het menu bestaat uit: Bietencarpaccio (voorgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen Zalmquiche (Hoofdgerecht) – 30 minuten bereidingstijd, 4 personen Appelbrie salade (bijgerecht) – 10 minuten bereidingstijd, 4 personen Stoofpeertjes met hangop (nagerecht) – 3 [...]
Gehakt spinazie ovenschotel
4 personen – 15 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven Ingrediënten 1 ui 1 teentje knoflook 250 gram rundergehakt 4 aardappelen 350 gram spinazie 1 rode paprika 100 gram maïs 125 gram mozzarella [...]
Tonijnlasagne
4 personen – 40-45 minuten Ingrediënten 1 blik tonijn in water 1 courgette (225 gram) 1 prei 1 winterwortel (150 gram) 1 ui 1 teentje knoflook 4-5 tomaten (250 gram) 125 ml crème fraîche (1 [...]
Zomer menu
Het menu bestaat uit: Friszure komkommersalade (voorgerecht) – 5 minuten bereidingstijd, 2 personen Kip couscous salade (Hoofdgerecht) – 15 minuten bereidingstijd, 2 personen Zomerse smootie (bijgerecht) – 5 minuten bereidingstijd, 1 persoon Homemade kwarktaart (nagerecht) [...]
Mexicaanse garnalensalsa
2 personen – 20 minuten Ingrediënten 100 gram garnalen 1/2 rode paprika 1 chilipepertje 100 gram mais 1 ui 1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie 150 gram tomaten 4 eetlepels koriander 1 eetlepel gedroogde chilipeper [...]
Maaltijdsalade zalm
2 personen – 20 minuten Ingrediënten 2 zalmfilets 150 gram sperziebonen 150 gram gemengde sla 150 gram courgette 1 rode ui 150 gram trostomaatjes 4 eetlepels pijnboompitten 4 eetlepels halfvolle yochurt peper Bereidingswijze Snijd de sperziebonen in [...]
Pittige kip met rijst en een zoet tintje
2 personen – 30 minuten Ingrediënten 1 rood pepertje 1 teentje knoflook 200 gram kipfilet 2 ananasschijven 15 gram ongezouten cashewnoten 1 ui 400 gram sperziebonen 3 eetlepels olijfolie 150 gram zilvervliesrijst peper Bereidingswijze Haal [...]
Oranje menu
Het menu bestaat uit: Meloensalade (voorgerecht) – 20 minuten bereidingstijd, 2 personen Gevulde courgette met een oranje gloed (Hoofdgerecht) - 10 minuten voorbereiding en 20 minuten oven tijd, 2 personen (Fles) pompoenpuree (bijgerecht) – 10 [...]
Paasmenu
Wrap duo (voorgerecht) – 20 minuten bereiden, 2 personen Heldere broccoli soep (tussen gerecht) - 20 minuten bereiden, 6 personen Geitenkaastaart met bieten – 45 minuten bereiden, 6 personen Appel peren toetje – 10 minuten [...]
Zalmspread op een bedje van komkommer
4 personen – 15 minuten Ingrediënten 200 g. roomkaas 100 - 150 g. gerookte zalm 1/2 komkommer 1 theelepel natriumarme mosterd 1 theelepel honing bieslook peper Bereidingswijze Snijd of trek de gerookte zalm in snippers. [...]
Flespompoen soep
6 personen - 30 minuten Ingrediënten 2 flespompoenen 2 sjalotjes scheut olijfolie 1 l. natriumarme bouillon 250 ml. kookroom (optioneel) peterselie Bereidingswijze Schil de pompoenen en snijd deze in blokjes. Fruit de twee sjalotjes in [...]
Stoofschotel met kalkoen en sinaasappel
2 personen 15 minuten + 40 minuten stooftijd Ingrediënten 250 g kalkoenfilet, in blokjes gesneden peper uit de pepermolen ½ eetlepel kerriepoeder ½ theelepel kaneel 1 sinaasappel 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 [...]
Worteltjestaart
15 minuten, 60 minuten oventijd, afmaken 25 minuten Ingrediënten Beslag: 5 eieren 300 gram donkerbruine basterdsuiker 300 gram geraspte wortelen 350 ml. maïs- of zonnebloemolie 300 gram zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel koek/speculaaskruiden Vulling: kruidnotenpasta 75 [...]
Vanille-hangop met aardbeien
4 personen – 25 minuten Ingrediënten 500 ml hangop, kant-en-klaar of zelfgemaakt van 500 ml yoghurt 1 zakje (vanille)suiker 60 g suiker 1 bakje aardbeien (150 g) Bereidingswijze Laat de yoghurt uitlekken op een theedoek [...]
NLMP/MG1/16-002 – Date of creation/review: Mar2016