Wintermenu

Wintermenu

Het menu bestaat uit:

Pittig paprika soepje (voorgerecht) – 20 minuten bereidingstijd – 1 liter soep

Pittige stamppot van bloemkool (tussengerecht) – 15 – 20 minuten bereidingstijd – 6 personen

Garnalenpasta (Hoofdgerecht) –  20 – 30 minuten bereidingstijd  – 4 personen

Vlaflip anders (nagerecht)  – 5 – 10 minuten – 4 personen

Pittig paprika soepje (voorgerecht)

20 minuten – 1 liter soep

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels chilipoeder
  • 250 ml kookroom
  • 1 liter natriumarme bouillon (van 1 bouillonblokje of 2 theelepels bouillonpoeder)

Bereidingswijze pittig paprika soepje

  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Was de paprika’s verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes
  • Verwarm de olijfolie in de soeppan
  • Fruit de ui en de knoflook en bak de paprika’s kort mee
  • Blus af met de bouillon en laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de chilipoeder
  • Voeg de kookroom toe en breng nog op smaak met wat peper

Voedingswaarde

Per kom soep: 3 gram eiwit, 330 mg natrium, 535 mg kalium, 90 mg fosfaat

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pittig paprika soepje

Pittige stamppot van bloemkool (tussengerecht)

Ingrediënten

Benodigdheden voor 6 glaasjes:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 grote aardappelen
  • 2 pepertjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Ca. 25 gram verse bieslook
  • 100 gram blik tonijn (in water)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze pittige stamppot van bloemkool

  • Snijd de bloemkool in roosjes en breng in ruim water aan de kook
  • Schil de aardappelen en breng ze in een pan met ruim water aan de kook
  • Pel en snipper de uien en pers de teentjes knoflook
  • Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snijd de pepertjes in stukjes
  • Doe olijfolie in een pan en bak de ui, de knoflook en de pepertjes kort aan
  • Voeg de uien, knoflook, pepertjes, bloemkool en aardappelen bij elkaar en stamp alles grof
  • Verdeel de stamppot over 6 glaasjes
  • Verdeel met een eetlepel de tonijn over de glaasjes en garneer met bieslook

Voedingswaarde per glaasje

Per glaasje: 7 gram eiwit, 85 mg natrium, 520 mg kalium, 105 mg fosfaat

Garnalenpasta (hoofdgerecht)

Ingrediënten

  • 200 gram diepvriesgarnalen
  • 300 gram volkorenpasta
  • 250 ml kookroom
  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels peterselie
  • 4 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze Garnalenpasta

  • Spoel de diepvriesgarnalen af
  • Pers de knoflook en meng deze met een eetlepel olijfolie door de garnalen
  • Kook de pasta gaar in ruim water
  • Pel en snipper de ui
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne schijfjes
  • Fruit de ui in een pan met een eetlepel olijfolie
  • Voeg de garnalen toe aan de pan en bak deze kort mee
  • Voeg daarna ook de champignons toe en bak deze ook kort mee
  • Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de garnalen
  • Schenk de kookroom erbij, voeg de chilipeper en de peterselie toe
  • Laat alles nog even 5 – 10 minuten zacht doorkoken

Voedingswaarde per portie

Per portie: 25 gram eiwit, 450 mg natrium, 1045 mg kalium, 525 mg fosfaat

Garnalenpasta

Vlaflip anders (nagerecht)

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 desserts:

  • 250 ml naturel kwark
  • 250 ml frambozenyoghurt of vanilleyoghurt
  • 10 biscuitjes
  • 250 gram rood fruit (bijv. frambozen, aardbeien, rode besjes)

Bereidingswijze Vlaflip anders

  • Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes
  • Schep hier de kwark op zodat de koekjes helemaal zijn bedekt
  • Schep hier de frambozenyoghurt overheen
  • Garneer als laatste de glaasjes met het rode fruit

 Voedingswaarde per portie

Per portie: 10 gram eiwit, 155 mg natrium, 445 mg kalium, 210 mg fosfaat

Toetje wintermenu

Vlaflip

2017-02-28T10:49:28+00:00Recepten, Seizoensgerechten|