Zomer menu

Zomer menu

Het menu bestaat uit:

Friszure komkommersalade (voorgerecht) – 5 minuten bereidingstijd, 2 personen

Kip couscous salade (Hoofdgerecht) – 15 minuten bereidingstijd, 2 personen

Zomerse smootie (bijgerecht) – 5 minuten bereidingstijd, 1 persoon

Homemade kwarktaart (nagerecht)  – 4 uur bereidingstijd, 1 taart (8-10 stukken)

Friszure komkommersalade (voorgerecht)

5 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels azijn

Bereidingswijze

  • Schil de komkommer en rasp deze daarna.
  • Snipper de ui.
  • Voeg de ui bij de komkommer.
  • Voeg daarna de suiker, de honing en de azijn toe.
  • Varieer in deze drie producten naar smaak

Voedingswaarde

Per portie: 0 gram eiwit, 0,5 mg natrium, 25 mg kalium, 5 mg fosfaat

Kip couscous salade (hoofdgerecht)

15 minuten bereidingstijd – 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram couscous rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram tomaten
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram ijsbergsla

Kruiden:

  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper
  • 1 theelepel chilipeper

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst zoals op de verpakking staat.
  • Snijd de kip, komkommer, tomaat en champignons in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Snipper de ui.
  • Leg de kipblokjes even in het kruidenmengel en bak deze daarna gaar.
  • Bak de ui en de champignons kort mee.
  • Laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg daarna de sla, komkommer en tomaat toe.
  • Meng de salade door elkaar en eet smakelijk.

Voedingswaarde

Per portie: 40 gram eiwit, 200 mg natrium, 1000 mg kalium, 500 mg fosfaat

Zomerse smoothie (bijgerecht)

5 minuten – 1 persoon

Ingrëdienten

  • 1 appel
  • 1/2 mango
  • 1 perzik
  • 20 ml magere yochurt
  • 30 ml halfvolle melk

 

  • Blender

Bereidingswijze

  • Snijd de mango, de appel en de perzik in kleine blokjes en doe ze in de blender.
  • Voeg hier de melk en yochurt aan toe en meng het met de blender.

Voedingswaarde (per glas)

Per portie: 2 gram eiwit, 3 mg natrium, 550 mg kalium, 55 mg fosfaat

Homemade kwarktaart

4 uur – 1 taart (8-10 stukken)

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram lange vingers
  • 8 blaadjes gelatine (wit)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels water
  • 250 ml slagroom

 

  • springvorm
  • staafmixer

 

Bereidingswijze

  • Laat de gelatine in koud water weken.
  • Verkruimel de lange vingers en doe deze in een kom.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng deze door de kruimels van de lange vingers.
  • Vet de springvorm goed in en verdeel de kruimels van de lange vingers over de bodem.
  • Verwijder de kroontjes en pureer 3/4 van de aardbeien met een staafmixer.
  • Verwarm de eetlepels water in een pannetje.
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze al roerend toe aan het pannetje.
  • Laat het gehele mengsel afkoelen.
  • Roer in een kom de kwark, suiker, gepureerde aardbeien en het gelantinemengsel door elkaar.
  • Klop de slagroom stijf en schep deze door het kwarkmengsel.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de koekbodem van de springvorm.
  • Laat de taart ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en verdeel de overige aardbeien speels over de taart.

Voedingswaarde (per portie uitgaande van 9 porties per taart)

Per portie: 10 gram eiwit, 50 mg natrium, 245 mg kalium, 1000 mg fosfaat

2017-01-10T11:07:03+00:00Recepten, Seizoensgerechten|