Algemeen

Fietsen verbetert je leven!

Fietsen is een geweldige vorm van beweging en een leuke activiteit om te doen gedurende de dag. Het heeft ook veel voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint, fietsen kan vele voordelen bieden. In deze blog vertel ik je daar over en over hoe het oppakken van de hobby ‘fietsen’ dus een aanwinst kan zijn voor je leven. Lees je mee?

Het lichaam in beweging

Als je op pad gaat met de auto ben je niet in beweging. Als je voor het ov kiest, ben je ook niet in beweging. En wanneer je wilt lopen om een stukje te bewegen, verkeer je vaak in dezelfde omgeving. Fietsen is dus de ideale uitkomst. Het is een gezonde optie voor het vervoer maar is ook een leuke manier van sport. Voor zowel de gevorderde sporter, als de sporter die net begint!

De mentale gezondheid

Fietsen kan ook positieve effecten hebben op de mentale gezondheid. Beweging zorgt er soms voor dat we minder piekeren en een meer helder beeld krijgen van de realiteit. In dit geval kan fietsen dus helpen om stress, angst en depressie te verminderen. Het kan ook cognitieve functies verbeteren en het zelfbeeld verbeteren.

Veel beter voor het milieu

Fietsen is een milieuvriendelijke vorm van transport. Door te kiezen om te fietsen in plaats van te rijden, verbruik je geen brandstof en draag je dus actief bij aan een beter milieu. Daarnaast is het ook veel minder zwaar onderhoud aan een fiets en gebruik je dus minder grondstoffen. Besparend voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Kostenbesparend dus!

Fietsen is veel goedkoper dan auto's en vereist minder onderhoud en reparaties. Dit maakt fietsen een kosteneffectieve manier om je te verplaatsen. Maar ook de initiële aankoop is veel minder ingrijpend op je financiën. Een nieuwe auto kost veel meer dan een mooie elektrische mamafiets en het kan je leven nieuwe energie inblazen.

Zoek de mensen op

Wist je dat er in veel steden fietsclubs te vinden zijn? Zowel voor de sport als voor een recreatief rondje in de stad. Op facebook vind je deze groepen zo. Zo kom je makkelijk met nieuwe mensen in contact en kan je samen op de trappers. Dus waar wacht je nog op? Je kan vandaag nog een cortina elektrische fiets kopen en een hele nieuwe wereld aan plezier en beweging ontdekken. Voor je het weet, heb je nieuwe vrienden en een hele nieuwe dagbesteding. Dat zou toch mooi zijn!