Wonen

Het gazon onderhouden doe je zo 

 

Er zijn veel Nederlanders die een gazon in de achtertuin hebben. Dat is ook goed te begrijpen, want een gazon geeft een tuin een natuurlijke uitstraling. Dit kan goed helpen als je even tot rust wilt komen op een zonnige dag in je achtertuin. Een van de nadelen van het hebben van een gazon, is dat een gazon ook onderhouden moet worden. Mocht je binnenkort voor de eerste keer een gazon aanleggen, dan is er een kans aanwezig dat je niet precies weet hoe je een gazon moet onderhouden. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Het maaien van het gazon is erg belangrijk

Wanneer je een gazon op de juiste manier wilt onderhouden, dan is het belangrijk om het gras nooit te lang te laten groeien. Dat heeft ermee te maken dat de grassprieten erg zwaar worden en dat een grasspriet meer voedingsstoffen nodig heeft. Dit kan er ook voor zorgen dat de bodem onder het gazon snel uitgeput raakt en dat moet je zien te voorkomen. Wanneer de bodem onder het gazon uitgeput is, is het nodig om het de bodem van kunstmest te voorzien. Dit is zeker niet eenmalig, want dit moet je blijven doen. Wees dus verstandig en maai het gazon zo snel mogelijk als het gras lang begint te worden. 

 

Kale plekken? Dit zijn de oorzaken

Mensen die een gazon in de tuin hebben liggen, hebben wel eens last van kale plekken. In de meeste gevallen hebben ze dit nadat het erg warm is geweest. Het gazon heeft te weinig vocht binnen gekregen waardoor een gedeelte van het gazon dood is gegaan of zelfs uitgedroogd is. Wat ook een oorzaak kan zijn, is dat je last hebt van engerlingen. Dit zijn witte wormen die de wortels van je plant opeten. Door aaltjes tegen engerlingen aan te schaffen kun je engerlingen bestrijden. Dit is een biologische behandeling en dat moet altijd je voorkeur hebben. Chemische stoffen zijn vaak erg schadelijk voor het milieu. 

 

Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Als je een gazon hebt, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het voor kan komen dat de bodem onder het gazon is uitgeput. Dat is erg vervelend, maar de beste keuze die je dan kunt maken, is de bodem voorzien van voedingsstoffen. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar het is verstandig om te kijken naar kunstmest of kippenmest. Deze mestsoorten zijn de beste die er zijn.