Wonen

Wat kun je doen als je kat last heeft van vlooien?

 

Wanneer je kat last heeft van vlooien, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Niet alleen voor je omdat er vlooien in huis zijn, maar ook voor je kat aangezien je kat constant jeuk heeft. Mocht je geen ervaring hebben met het behandelen van vlooien, dan weet je natuurlijk niet hoe je vlooien kunt behandelen. Ook is de kans erg klein dat je niet precies weet hoe het kan dat je kat last heeft van vlooien. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je te weten hoe je vlooien kunt behandelen, maar ook wat de oorzaken van vlooien zijn. 

 

Schaf een shampoo aan

Als je kat last heeft van vlooien, dan kun je het beste een shampoo aanschaffen aangezien dit de beste methode voor het ontvlooien van een kat is. Deze shampoo bevat een stof dat erg giftig is voor vlooien, maar niet giftig is voor katten. Na het behandelen van je kat met shampoo zullen bijna alle vlooien dood gaan. Om te kijken of de meeste vlooien dood zijn gegaan, is het verstandig om met een vlooienkam de vacht van je kat volledig uit te kammen. Mocht je dode vlooien aantreffen, dan is de kans groot dat de behandeling geslaagd is. 

 

Vlooien voorkomen met een vlooienband

Je kunt vlooien op verschillende manieren voorkomen. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een vlooienband. Een vlooienband bevat giftige stoffen waardoor vlooien niet in het vacht van je kat gaan zitten. Houd er wel rekening mee dat je altijd een vlooienband bij een Nederlandse webwinkel of winkel moet aanschaffen. Vlooienbanden uit het buitenland bevatten soms giftige stoffen die ook schadelijk zijn voor je kat zelf. Helaas komt het wel eens voor dat een kat dood gaat doordat zo’n vlooienband gebruikt wordt. 

 

Waar zijn vlooien?

Vlooien zijn op allerlei verschillende plekken te vinden. De meeste katten worden besmet doordat ze in aanraking komen met andere vlooien.  Daarnaast zijn er ook vlooien te vinden in bosjes en water. Mocht je het belangrijk vinden dat je kat geen last krijgt van vlooien, dan is het aan te raden om een vlooienband voor je kat aan te schaffen. Indien dit geen optie is, is het aan te raden om je kat binnen te houden, maar er is een grote kans dat je kat het daar niet mee eens is.