Vakantie

De meest complete stedentrip naar Rome

Van de oude ruïnes van het Colosseum tot de Vaticaanse Musea, er is zoveel te zien en te doen in Rome. En laten we natuurlijk het heerlijke eten niet vergeten! Of je nu op zoek bent naar een romantisch avondje uit of een gezinsvriendelijke activiteit, er is voor ieder wat wils in Rome.

Stedentrip Rome

De meest complete citytrip naar Rome omvat een bezoek aan het Colosseum, het grootste amfitheater ter wereld. Rome werd gesticht in door de tweelingbroers Romulus en Remus. Het Colosseum werd gebouwd tussen 70-80 na Christus en bood plaats aan 80.000 mensen. Hier bevindt zich ook het Aclesatorium, een groot marmeren platform dat werd gebruikt voor openbare toespraken en ceremonies. De Palatijnse Heuvel is de middelste van de zeven heuvels van Rome en het is de plaats waar Rome werd gesticht. Het Forum Romanum is een groot plein dat het centrum van het openbare leven in Rome was.

Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te zien, te eten en tentoon te stellen in Rome:

Het Colosseum: Dit oude Romeinse amfitheater is een must-see. Het werd gebouwd in 80 na Christus en bood ooit plaats aan 80.000 mensen.

De Vaticaanse Musea: Deze musea herbergen enkele van 's werelds beroemdste kunstwerken, waaronder de Sixtijnse Kapel.

Het Pantheon: Deze 2000 jaar oude tempel is een van de best bewaarde gebouwen uit het oude Rome.

De Trevi-fontein: Deze verbluffende fontein is een van de populairste toeristische attracties van Rome. Het werd gebouwd in 1762 en is de grootste fontein in de stad.

Piazza Navona: Op dit prachtige plein staan drie fonteinen, waaronder de iconische Fontana dei Quattro Fiumi.

Restaurants

Il Palazzo: Dit restaurant is gevestigd in een prachtig 16e eeuws paleis. Het biedt een romantische omgeving en een voortreffelijke Italiaanse keuken.

Da Gino: Dit gezinsvriendelijke restaurant is een geweldige plek om traditionele Romeinse gerechten te krijgen.

La Pergola: Dit restaurant met een Michelin-ster biedt een onvergetelijke eetervaring.

Historische monumenten

De Spaanse Trappen: Deze trappen werden gebouwd in de 18e eeuw en zijn een populaire ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking.

Het Romeinse Forum: Dit is de plaats van enkele van de belangrijkste oude Romeinse gebouwen, waaronder de Tempel van Jupiter.

De Appiaweg: Deze oude Romeinse weg is een van de best bewaarde ter wereld.

Zoals je nu weet is er meer dan genoeg te bewonderen in deze historische en bovenal prachtige stad. Of je nu heengaat voor het heerlijke eten, de bezienwaardigheden of het aangename klimaat, Rome is van alle markten thuis!