Vakantie

Reisinspiratie voor elke Nederlander: waar gaat u naartoe?

Als u in Nederland woont, zijn er veel goede reismogelijkheden. Hier volgen enkele ideeën voor reizen binnen Nederland en naar nabijgelegen landen:

Amsterdam

Zelfs als u in Nederland woont, is een reis naar Amsterdam altijd de moeite waard. Verken de charmante grachten, bezoek de beroemde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, en geniet van het bruisende nachtleven.

Rotterdam

Rotterdam is een moderne en kosmopolitische stad met een spannende architectuur en designscene, geweldige restaurants en winkels, en een bruisend havengebied.

Utrecht

Utrecht is een prachtige middeleeuwse stad met veel interessante historische bezienswaardigheden, zoals de Domtoren en de Sint-Maartenskathedraal. Het heeft ook een levendige culturele scene, met geweldige bars en restaurants.

Den Haag

Den Haag is een stad aan zee met een rijk cultureel erfgoed en een koninklijke sfeer. Bezoek het Binnenhof, het Vredespaleis en de vele musea en kunstgaleries.

Maastricht

Maastricht, gelegen in het zuiden van Nederland, is een charmante stad met een rijke geschiedenis, levendige cultuur en prachtige architectuur. Het is ook een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van het omliggende platteland.

Brussel, België 

Brussel ligt op slechts een korte treinreis van Nederland, en is zeker een bezoek waard. Verken de charmante oude stad, bezoek het Atomium en geniet van heerlijke Belgische chocolade en wafels.

Parijs, Frankrijk

Parijs ligt op slechts een paar uur met de trein van Nederland. Het is een stad die geen introductie nodig heeft – bezoek de Eiffeltoren, het Louvre Museum en geniet van de levendige sfeer en cultuur.

Keulen, Duitsland

Keulen is een charmante Duitse stad met een prachtige kathedraal, een bruisend nachtleven en uitstekende musea. Het is ook beroemd om zijn bier en zijn kerstmarkten.

Een trip naar de Veluwe, Nederland

In dit uitgestrekte beschermde gebied mag de natuur haar gang gaan. Edelherten, vossen en wilde zwijnen – drie van de Nederlandse big five – krijgen hier alle ruimte. En u ook! Dwars door zandduinen en langs pijnbomen. Fiets langs meren, stranden en bloeiende heidevelden. U voelt iets nadat je bent omringd door zo'n groot gebied van ongetemde omgeving. Naast de natuurlijke schoonheid van de Veluwe herbergt het gebied diverse culturele attracties, ambachtelijke Hanzesteden en unieke gastronomische projecten. Hier vindt u de beste hotels rondom de Veluwe.

Een cruisevakantie naar Noorwegen

De snelste route tussen Noordwest-Europa en Noorwegen, met vertrek vanuit de Eemshaven, het noordelijkste puntje van Nederland: Cruise Noorwegen met een recent geopende ferry-line. Na aankomst in Kristiansand, in het zuiden van Noorwegen, bent u meteen aan de "Noorse Rivièra" en kunt u daar gemakkelijk doorreizen naar bijvoorbeeld Oslo of het mooie fjordengebied. U kunt uw eigen auto meenemen aan boord en meteen aan uw vakantie beginnen in plaats van de hele nacht te reizen!