Algemeen

Waarom zijn relatiegeschenken op zakelijk gebied belangrijk?

Het geven van geschenken helpt bij het opbouwen van een sterke en vertrouwensrelatie tussen u en uw gewaardeerde klanten. Het geven van relatiegeschenken is ook een van de meest effectieve manieren om uw merk te promoten! U kunt bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken met uw persoonlijke logo of gepersonaliseerde tekst waarin uw bedrijf wordt vermeld.
Ook mooie en functionele relatiegeschenken kunnen zorgen voor mond-tot-mondreclame, want uw relatie is dat een goed cadeau iets zegt. In de privésfeer, maar ook tijdens belangrijke vergaderingen en bijeenkomsten. Vergis je niet, je bedrijf kan op elk touchpoint besproken worden, dan is het de kunst om positief over je te spreken. Door een leuk relatiegeschenk te geven, verdien je punten en zal je relatie je vrijwel zeker in een positief daglicht zien. Wanneer uw partners of klanten lovend over uw organisatie spreken, zullen ook andere zakelijke relaties eerder interesse tonen in uw producten en/of diensten.

Het geven van geschenken kan het klantbehoud verbeteren

Klantrelatie verbeteren Naast een grote verscheidenheid aan geschenken, zeer herkenbaar, elk met zijn eigen voordelen, kunt u op deze manier ook de klantrelatie verbeteren. Iemand een cadeau geven, geeft hem het gevoel dat hij speciaal is. Je hebt iets uitgekozen dat bij hen past, en als het persoonlijk is, laat het ook zien dat je de tijd hebt genomen om iets goeds te vinden. Dit schept vertrouwen en vergroot de kans op een langdurige samenwerking.
Het geven van relatiegeschenken is ook een soort bedankje aan klanten. Een relatiegeschenk met uw logo is extra uniek, denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde drinkfles van Flaske.nl. Dit kan uw winst en de waarde van de aankoop van uw klant verbeteren. Door zo'n cadeau aan te bieden, laat je aan je klant of opdrachtgever zien dat je blij bent met de samenwerking. Het zal je misschien verbazen, maar relatiegeschenken worden vaak oprecht gewaardeerd door de ontvanger. Daarom geeft advies altijd wat goed is voor de ontvanger. Zo is de kans groter dat het geschenk daadwerkelijk wordt gebruikt. Dit is het relatiegeschenk waar je dol op zult zijn. Investeer dus altijd in producten van echt goede kwaliteit, liefst duurzame.

Met goed gekozen relatiegeschenken kunt u op al deze aspecten een waardevolle invloed uitoefenen. In plaats van korting te geven, kun je bijvoorbeeld een cadeau geven bij aankoop van een product of dienst.

Het geven van geschenken bouwt vertrouwen op

Wie kent dat gevoel niet. Je hebt leuke dingen gekocht voor de verjaardag van je beste vriend. Voordat je het cadeau geeft, voel je de positieve spanning stijgen: hoe zal hij dit cadeau vinden? zoals jij? Leuk om enthousiaste reacties te krijgen. Met andere woorden: Geef niet alleen de andere partij een goede indruk, maar geef jezelf ook een goede indruk!